Kuchnia na najwyższym poziomie

, Kuchnia na najwyższym poziomie
Najlepsze dania świata, prezentacja kuchni polskiej, europejskiej i światowej, pokazy barmanów oraz konkursy to tylko niektóre atrakcje dwudniowych warsztatów gastronomiczno-hotelarskich, które odbyły się w Bytomiu.

Gospodarzem warsztatów, które odbyły się 18 i 19 marca był Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Bytomiu przy ul. Żeromskiego 26. W dwudniowych warsztatach brali udział goście z Niemiec, Danii, Portugalii oraz Rumunii, a  także przedstawiciele władz naszego miasta, Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej, dyrektorzy szkół zawodowych z Bytomia, pracodawcy, restauratorzy oraz szefowie kuchni.

Podczas warsztatów można było zobaczyć pokaz kuchni molekularnej, kuchni żydowskiej, carvingu, dekoracji stołu, parzenia kawy oraz pokazy kunsztu barmanów, jak również  szefów kuchni najlepszych śląskich restauracji. Ponadto podczas warsztatów zaprezentowali jak również odbyły się liczne konkursy, w tym Międzynarodowy Konkurs Młodych Kucharzy oraz konkursy: savoir vivre`u, makijażu oraz dekoracji stołu.

Źródło: UM Bytom
Foto: K.Kadis

Komentarze

komentarze/y

About Redakcja

Redakcja Portalu BytomOnline.pl. Wszelkie uwagi prosimy kierować na adres e-mail: redakcja@bytomonline.pl

View all posts by Redakcja →

Dodaj komentarz